Digitale scherm voor Zorg en Welzijn sector

Wanneer in zorginstellingen met digitale schermen gewerkt wordt, wordt de manier van communiceren met personeel en patiënten heel anders. De communicatie wordt directer en actueler. Op de digitale schermen kan inhoudelijke informatie gedeeld worden, maar deze schermen kunnen ook worden gebruikt voor bewegwijzering. 

Verschillende plekken

Digital Signage kan op verschillende plekken in een ziekenhuis of zorginstelling worden toegepast. Denk aan onder andere ontvangstruimten, gangen, parkeergarages, kantines en wachtruimtes. Het installeren van een Android-advertentie-display in een wachtkamer kan de waargenomen wachttijden voor afspraken verminderen, waardoor de stress en angst die sommige patiënten ervaren, afneemt. Digitale schermen kunnen immers entertainment bieden of een escape zijn voor patiënten of bezoekers. Het bijwerken van het scherm is niet moeilijk en kan door elke medewerker gedaan worden, of deze nou veel IT-kennis heeft of niet. Doordat op het scherm een fragment van live tv gedeeld wordt of informatie wordt verschaft over onder andere de laatste evenementen - kan dankzij dit soort informatie de ervaring in een wachtkamer veel aangenamer zijn dan voorheen.  

Digitaal scherm als wegwijzer

Goed en snel de weg vinden is een groot probleem binnen de gezondheidszorg. Meestal is het belangrijk dat artsen, verpleegkundigen en patiënten zo snel mogelijk van A naar B kunnen.  Ziekenhuizen kunnen soms een doolhof zijn, zelfs voor degenen die daar werken. Ook hierin is Digitale Signage essentieel. Interactieve displays - zoals PCAP-aanraakschermen met Dual OS in combinatie met onze Touch CMS-software - kunnen helpen om personen snel naar hun juiste bestemming te helpen. Digital Signage is dus een zeer effectief communicatiemiddel voor ziekenhuizen en zorginstellingen. Want de informatie is actueel en overzichtelijk. Daarnaast bespaart u printkosten en tegelijkertijd papier.